Papusi rusesti

Prolog
Sunt o existenta ce se zbate intre nebunie si logica!

-Sofya Romanov

Capitolul 1

Se opri cateva clipe in fata cladirii. Inspira aerul rece si inchise ochii rugandu-se. Din spatele portii de fier gardianul o privea incurcat. Nu ii intelegea ritualul bizar. Intr-un final fata deschise ochii. Fata ciolanoasa si inexpresiva a barbatului i se infatisa. Feodor Konvo era un barbat corpolent, cu ochii albastrii si obraz brazdat de numeroase cicatrice. A fost cazac si era mandru de asta. Isi purta parul in mijlocul capului intr-un soi de mic coc. Desi statura impunatoare si infatisarea il faceau fioros, el poseda un suflet bun.
Ochii verzi se uitara in jur pentru o secunda, apoi o strafulgerare ii cuprinse. Fata isi dadu o suvita buclata dupa ureche. Isi mai facu o data cruce si intra pe domeniul spitalului. Cunostea atat de bine drumul vechi placat cu dale de ciment. Vantul sufla cu putere, iar paltonul cenusiu i se mulase pe corp. Cu o miscare gratiosa isi ridica gulerul. Toamna ruseasca isi intra in drepturi.
Bruneta patrunse in spital. Din incaperile saracacioase se auzeau strigatele de durere ale pacientilor. De aceea preferase medicina legala, ii era frica sa nu pricinuiasca sau sa nu poata alina durerea bietilor nenorociti.
Sfarsitul celui de Al Doilea Razboi Mondial insemnase pamant manjit cu sange si spalat cu lacrimi nevinovate. In urma lui ramasesera atatia mutilati. Inca isi amintea casele daramate de suflul exploziei, copacii doborati la pamant, bocetele populatiei. Ea insasi traise experienta razboiului. Fusese medic pe front. Aceea fusese experienta care o mutilese, nu fizic ci sufleteste, ii distrusese avantul si o impinsese catre cea ce este acum, medic legist.
-Ma bucur ca te-ai intors, Sofya.
Vocea groasa si impunatoare a fostului ei prieten, Ivan, o facu sa tresara. Isi simtii ochii inundati de lacrimi. Isi acoperii chipul cu claia de par, in incercarea nereusita de a isi ascunde emotiile. Toata viata ei, fusese mandra si orgolioasa. Demonul albastru de la Tupelvika, ii spune adesea tatal ei. Dar razboiul o schimbase fundamental. Imbartisarea calda a lui Ivan o tulbura si mai tare.
Acesta o privea, contempland-o. Cand plecase pe front nu fusese decat o fetiscana inocenta ce se arunca in valtoarea vietii, acum cand se intorsese devenise o femeie matura traumatizata de rautatea oamenilor. Si totusi inca isi pastra acea aura de demnitate si nu se lasa consolata. Cu astfel de purtari, aceasta castigase protectia baiatului.
Ivan incepu sa ii povesteasca diferite lucruri, dar era constient ca vorbea singur. Intalnirea o tulburase prea tare pe fata, trebuia sa constientizeze tot ce se petrecea in jurul ei. Cand mirosul de formol ii patrunse in nari realiza ca ajunsese in morga. Deasemenea Ivan disparuse, umbra lui se pierdea pe coridorul slab luminat.
Isi rotii ochii, in camera erau aranjate mese cu diferite corpuri inerte. Sofya puse mana pe micul bisturiu. Isi fixa un cadavru si se indrepta catre el. Facu o incizie si apoi cu fierestraul reusi sa despice cutia toracica. Vazuse atatea cadavre incat nimic nu o mai soca. Era obisnuita cu mirosul, cu sangele si organele ce intrau in putrefactie. Ce spital mizer! isi zise.
Dintr-un colt al camerei se auzi un scancet fara vlaga. Fata tresari si era cat pe ce sa scape bisturiul. Curiozitatea puse stapanire pe ea. Se indrepta, ocolind mesele cu cadavre, catre sursa zgomotului.
Din intuneric rasari o naluca. Fata alba a unui tanar baiat o stupefie. Acesta mai gemu o data si cazu jos, lesinand. Durerea era atat de puternica incat trupul nu ii mai rezistase.
Doctorita se apleca usor asupra corpului. Isi dadu halatul jos si il inveli pe baiat. Cand se ridica, simti o rasuflare calda, in timp ce la tampla i se odihnea un revolver. Vru sa tipe, dar isi inabusi instinctul de teama de a nu inrautati situatia.

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. russianlace
    iul. 14, 2012 @ 16:31:12

    e un capitol ff dragut….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: